Al 25 jaar een begrip in Nederland

Vijf veelgestelde vragen bij Van Antwerpen

Regelmatig worden wij gebeld met een vraag waarvoor het antwoord óf heel eenvoudig is, óf juist niet. Om jou een idee te geven van die vragen – en de antwoorden erop – hebben we er vijf verzameld die wij vaker te horen krijgen. Staat jouw vraag er ook tussen? 

Wat kost een lijst? 

Zonder enige twijfel is dit de vraag die wij het meest horen, maar het is ook de vraag die wij doorgaans beantwoorden met een wedervraag: wat voor lijst? Een lijst is namelijk vaak maatwerk. Zelfs wanneer je een standaard formaat foto hebt wordt de keuze van de lijst beïnvloed door de kleuren, of je wel of geen passe-partout wilt, en of dat het misschien een twee- of drieluik moet worden. Eigenlijk is het antwoord op de vraag dus: loop eens binnen, dan kijken we graag met je mee!  

Hebben jullie ook plastic of kunststof lijsten?  

Nee, die bieden wij niet aan. Onze lijsten zijn van hout of van aluminium. Wij geloven in kwaliteit en duurzaamheid en we zijn ervan overtuigd dat hout en aluminium de beste materialen zijn hiervoor. 

Wat voor glas moet ik nemen? 

Ook het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren. Wat ga je inlijsten? Waar komt het te hangen? Met normaal glas heb je altijd een spiegeling dus moet je opletten met lichtinval. Bij een hoogglansfoto is ontspiegeld glas vaak beter, alhoewel je dan wel wat van de levendigheid van het portret verliest. Zonder twijfel het beste soort glas is museumglas: ontspiegeld en 92% uv-resistent. Museumglas behoudt de levendigheid en creëert diepte. Zien is geloven – 9 van de 10 mensen die het met eigen ogen zien zijn overtuigd.  

Hoe zou jij het doen? 

Deze vraag kunnen wij alleen vanuit professioneel oogpunt beantwoorden. Wij kunnen alleen adviseren: het is uiteindelijk aan de klant om de keuze te maken. Wij geven aan welke keuzes geschikt zijn en welke minder mooi tot hun recht komen.  

Wanneer is het klaar? 

Dit is afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden voor de lijst, voor het type glas, en welk formaat het object heeft. Op sommige bijzondere profielen zit een levertijd van zo’n 6 tot 8 weken maar we hebben ook het een en ander op voorraad. Voor het inlijsten zelf varieert de tijd ook: de ene lijst is klaar terwijl jij wacht met een kop koffie, een ander project kan een halve dag in beslag nemen.  

Staat jouw vraag er níet tussen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Je kunt ons bereiken via info@lijstenmakerijvanantwerpen.nl of via telefoonnummer 0497-530150. We denken graag met je mee! 

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..