Al 25 jaar een begrip in Nederland

Kunsthandel

Over onze

Kunsthandel

Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen beschikt over een gevarieerd assortiment kunst – deels in eigen bezit, deels in consignatie. Dat wil zeggen dat diverse kunstenaars hun werk bij ons onderbrengen om zo een breder publiek aan te spreken.  

 Er worden diverse vormen van kunstwerken aangeboden. Schilderijen hiervan is maar één exemplaar per afbeelding. Als je deze aanschaft krijg je een certificaat bij je aankoop. Met een biografie en de aankoopprijs.

Grafiek verwijst naar een kunstvorm waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van verschillende druktechnieken om afbeeldingen te creëren op papier of ander materiaal. Deze technieken omvatten onder andere etsen, gravure, lithografie, zeefdruk en houtsnede.Grafische kunstwerken hebben vaak een unieke uitstraling vanwege de textuur en het karakter van de gebruikte druktechniek, ze zijn in beperkte oplage verkrijgbaar. De oplage en het nummer staan op het werk. Ook hierbij krijg je een certificaat.

Een paar vormen in ons assortiment.

Etsen: Hierbij wordt een metalen plaat bedekt met een zuurbestendige laag. De kunstenaar krast vervolgens een ontwerp in de laag, waarna de plaat in zuur wordt geëtst. De zuur ets het ontwerp in het metaal. Daarna wordt de zuurbestendige laag verwijderd en wordt de plaat ingeïnkt. Het ingeïnkte ontwerp wordt vervolgens afgedrukt op papier.

Lithografie: Bij lithografie wordt een ontwerp gemaakt op een vlakke steen of metalen plaat met behulp van vetkrijt of speciale inkt. Vervolgens wordt de steen of plaat nat gemaakt, waardoor de inkt alleen op de getekende delen blijft zitten. Het ontwerp wordt dan afgedrukt op papier met behulp van een drukpers.

Zeefdruk: Hierbij wordt een ontwerp op een fijn gaas gespannen, waarbij de niet-ontwerpdelen van het gaas worden afgedekt met een niet-doordringbare stof. Inkt wordt vervolgens over het gaas gestreken en drukt door de open delen op het onderliggende materiaal, meestal papier.

Een giclée (uitgesproken als “zjie-klay”) is een hoogwaardige reproductietechniek voor kunstwerken, waarbij gebruik wordt gemaakt van inkjetprinters van museumkwaliteit. Het woord “giclée” komt van het Franse werkwoord “gicler”, wat “spuiten” of “sproeien” betekent.

Bij het maken van een giclée wordt het originele kunstwerk of de foto gedigitaliseerd met behulp van hoogwaardige scanners om een zeer gedetailleerd digitaal bestand te creëren. Vervolgens wordt dit digitale bestand afgedrukt met behulp van speciale inkjetprinters die zijn uitgerust met pigmentinkten van archivalische kwaliteit. Deze inkten hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen vervaging, waardoor de giclée-afdrukken een hoge kwaliteit en duurzaamheid hebben.

Giclée-afdrukken worden vaak gebruikt voor het reproduceren van kunstwerken, foto’s en andere afbeeldingen waarbij het behoud van details, kleuren en kwaliteit van het origineel van groot belang is. Ze worden vaak gebruikt door kunstenaars om hun werk op een betaalbare manier beschikbaar te maken voor een breder publiek, aangezien giclée-afdrukken vaak nauwkeurig de details en kleuren van het originele kunstwerk kunnen vastleggen.

Een kunstposter is een specifiek type poster dat afbeeldingen van kunstwerken bevat. Dit kunnen reproducties zijn van beroemde schilderijen, tekeningen, foto’s, illustraties of andere vormen van kunst. Kunstposters worden vaak gebruikt als decoratieve items in huizen, kantoren, galerijen, winkels en andere ruimtes.

Kunstposters kunnen een breed scala aan onderwerpen omvatten, zoals landschappen, portretten, abstracte kunst, moderne kunst, klassieke kunst, stadsgezichten, dieren, bloemen, en nog veel meer. Ze bieden een betaalbare manier om te genieten van de schoonheid en expressie van kunstwerken zonder de kosten van originele stukken.

Kunstposters zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kwaliteiten, van goedkope massaproductie tot hoogwaardige reproducties die nauwkeurig de details en kleuren van het originele kunstwerk nabootsen. Ze kunnen gedrukt zijn op diverse materialen zoals papier, canvas of dibond.

Spiegels worden op grote schaal gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder:

  1. Huizen en interieurdecoratie: Spiegels worden vaak gebruikt als decoratieve elementen in huizen om ruimtes groter te laten lijken, licht te reflecteren en een gevoel van diepte te creëren. Ze worden ook gebruikt als functionele items in badkamers, slaapkamers en gangen.

  2. Persoonlijk gebruik: Mensen gebruiken spiegels voor persoonlijke verzorging, zoals het aanbrengen van make-up, het stylen van haar, het kiezen van kleding en het controleren van hun uiterlijk.

Kunst en decoratieve toepassingen: Kunstenaars gebruiken soms spiegels in hun werken voor visuele effecten en expressieve doeleinden. Daarnaast worden spiegels gebruikt in kunstinstallaties en decoratieve projecten om interessante visuele effecten te creëren.

Je kan iedere gewenste lijst om een spiegel laten zetten. Met of zonder een facet geslepen rand.

 

Wil je een kunstwerk bestellen of reserveren? Neem dan even contact op met ons voor de details.  

Bekijk de gehele collectie in de shop

Overige mogelijkheden

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensen

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium?   

Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen beschikt over een gevarieerd assortiment kunst – deels in eigen bezit, deels in consignatie. Dat wil zeggen dat diverse kunstenaars hun werk bij ons onderbrengen om zo een breder publiek aan te spreken.

Bekijk onze shop voor de leukste geschenken, onze kunsthandel en een breed aanbod aan mooie items. 

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..