Al 25 jaar een begrip in Nederland

Over ons

Over ons

Lijstenmakerij & kunsthandel van Antwerpen

Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen is al meer dan 25 jaar een begrip in de regio en ver daarbuiten. Klanten uit het hele land weten ons te vinden, soms zelfs van de andere kant van de wereld! 

Na het faillissement van zijn werkgever besloot Cees in 1997 om samen met zijn vrouw Heidi een eigen lijstenmakerij te beginnen. Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen vertaalt de wens van de klant naar een prachtig eindresultaat. Ons doel is om iets dat mooi is nóg mooier te maken. In samenspraak met de klant zetten wij onze expertise in om een eindproduct van onschatbare waarde te maken.   

kwaliteit

Kwaliteit boven alles

Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen gaat voor kwaliteit. We vinden het heel belangrijk om alleen hoogwaardige materialen te gebruiken. Voor de lijsten gebruiken we alleen hout of aluminium. 

Houten lijsten worden vaak gebruikt als decoratieve en functionele frames voor verschillende soorten kunstwerken, foto’s, spiegels en andere voorwerpen. Ze worden gewaardeerd om hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Hier zijn enkele kenmerken en overwegingen met betrekking tot houten lijsten:

 Van moderne strakke uitstraling tot een klassieke ornamentlijst.

Ze zijn er in diverse kleuren. Of met meerdere kleuren op één lijst. 

Houten lijsten bieden een tijdloze en veelzijdige optie voor het presenteren en beschermen van kunstwerken en andere decoratieve voorwerpen, en ze kunnen een warme en uitnodigende sfeer toevoegen aan elke ruimte.

Aluminium lijsten worden ook veel gebruikt voor het inlijsten van kunstwerken, foto’s en andere decoratieve items. 

 Aluminium lijsten zijn gemaakt van aluminium, een lichtgewicht en duurzaam metaal dat bestand is tegen roest en corrosie. In diverse kleuren. Afwerking in geborsteld aluminium.

Aluminium lijsten bieden een moderne en strakke uitstraling en zijn ideaal voor hedendaagse interieurs. Ze zijn lichtgewicht, duurzaam en veelzijdig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor het inlijsten van kunstwerken en foto’s.

Exclusieve lijsten

Een “in de hoek doorgewerkte lijst” verwijst naar een specifiek type lijstconstructie waarbij de hoeken van het frame naadloos in elkaar overlopen. Dit creëert een strakke en professionele uitstraling zonder zichtbare naden of verbindingen in de hoeken van de lijst. Dit type lijstconstructie wordt vaak gezien bij hoogwaardige lijsten. 

  1. Naadloze hoeken: Het belangrijkste kenmerk van een in de hoek doorgewerkte lijst is dat de hoeken van het frame perfect in elkaar passen, waardoor er geen zichtbare naden of verbindingen zijn.

  2. Vakmanschap: Dit type lijstconstructie vereist nauwkeurig vakmanschap om ervoor te zorgen dat de hoeken perfect op elkaar aansluiten. Dit draagt bij aan de esthetische waarde van de lijst en geeft een gevoel van kwaliteit en vakmanschap.

  3. Prijs: Vanwege het vakmanschap dat nodig is om in de hoek doorgewerkte lijsten te maken, kunnen ze over het algemeen duurder zijn dan standaardlijsten met zichtbare hoeknaden.

In de hoek doorgewerkte lijsten zijn een populaire keuze voor het inlijsten van kunstwerken en foto’s die een hoogwaardige presentatie vereisen. Ze bieden een naadloze en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor het presenteren en beschermen van waardevolle stukken.

Zijn op bestelling ook te leveren.

glassoorten

Helder glas is een populaire keuze voor lijsten vanwege zijn heldere en transparante eigenschappen, waardoor kunstwerken en foto’s op hun best worden gepresenteerd. Het biedt niet alleen bescherming, maar verbetert ook de visuele impact van het ingelijste object.Hoewel helder glas transparant is, kan het nog steeds licht reflecteren. 

Ontspiegeld glas, ook wel bekend als antireflectieglas  is een speciaal type glas dat is behandeld om reflecties te verminderen. Nadeel is dat de kleuren en afbeeldingen minder scherp worden. 

“Perfect White Art Glass 92% uv werend” (museum glas) verwijst naar een speciaal type glas dat is ontworpen om optimale helderheid en kleurweergave te bieden voor kunstwerken en foto’s. Het glas heeft een hoge mate van helderheid en minimaliseert kleurverschuiving, waardoor het ideaal is voor het inlijsten van waardevolle kunstwerken.

UV-bescherming: Perfect White Art Glass heeft een UV-werende coating die schadelijke UV-stralen blokkeert, waardoor het ingelijste object wordt beschermd tegen vervaging en verkleuring als gevolg van langdurige blootstelling aan zonlicht.

Veelzijdigheid: Perfect White Art Glass is geschikt voor verschillende kunstwerken en foto’s, van schilderijen tot fotografische prints en meer. Het kan worden gebruikt in diverse omgevingen, waaronder galerijen, musea, kantoren en woningen.
Perfect White Art Glass is een uitstekende keuze voor kunstliefhebbers, verzamelaars en galerijen die streven naar de beste presentatie en bescherming van hun kunstwerken. Met zijn combinatie van helderheid, kleurgetrouwheid en UV-bescherming biedt dit type glas een hoogwaardige oplossing voor het inlijsten van waardevolle en gevoelige items.

Al onze papiersoorten zijn zuurvrij.

Onze passepartouts worden computergestuurd gesneden. Collage’s mogelijk. Een passe-partout, is een kartonnen of papieren rand die wordt gebruikt om een kunstwerk, foto of ander ingelijst object te omlijsten. Het wordt tussen het object en het frame geplaatst en dient verschillende doeleinden, zowel esthetisch als functioneel. Het gebruik van een passe-partout kan helpen om de ruimtelijkheid van het kunstwerk te vergroten door een ademruimte rondom het object te creëren.  Passe-partouts bieden ook enige bescherming voor het ingelijste object door een buffer te vormen tussen het object en het glas van het frame. Dit kan helpen om direct contact met het glas te vermijden en beschadiging zoals condensatie te voorkomen. in diverse kleuren en diktes leverbaar.  Over het algemeen wordt het gebruik van een passe-partout beschouwd als een elegante en professionele manier om een kunstwerk of foto in te lijsten. Het kan helpen om de presentatie te verbeteren, het object te beschermen en de algehele uitstraling van het ingelijste werk te versterken.

Lijstenmakerij van van Antwerpen
Omdat bijzonder - bijzonder verdient

Speciale momenten

Het koesteren van speciale momenten is een waardevol aspect van het leven. Speciale momenten kunnen variëren van kleine vreugdevolle ervaringen tot grote mijlpalen. Het is belangrijk om niet alleen de grote gebeurtenissen te waarderen, maar ook de kleine momenten van geluk en voldoening in het dagelijks leven. Door bewust aandacht te schenken aan en dankbaar te zijn voor deze momenten, kun je een positievere kijk op het leven ontwikkelen.

Bekijk de mogelijkheden

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensen

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..