Al 25 jaar een begrip in Nederland

Klant aan het woord – Rob van Trier

Als jongetje van 10 jaar wist Rob van Trier het zeker – ik wil kunstenaar worden! Helaas leek de werkelijkheid anders: met een lts-opleiding zat de kunstacademie er niet in. Als het niet linksom gaat, dan maar rechtsom, moet hij gedacht hebben. Hij vertrok in een 2cv’tje (‘lelijk eendje’) naar Frankrijk om zijn grote passie te volgen. Het waren de eerste stappen op weg naar de beeldend kunstenaar die hij nu is. Tevens is Rob een vaste klant bij Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen. “Met een lijst is een schilderij pas toonbaar, dan heeft hij zn broek aan.” 

De eerste (verf)streken 

Als klein manneke was Rob al druk aan het tekenen. “Ik heb veel geleerd van mijn moeder”, vertelt hij. “Ze zette dan vaak een eierwekker aan en dan moest ik binnen de tijd iets tekenen.” Rob’s eerste verfdoosje kocht hij toen hij 10 was; hij werd door zijn vader op pad gestuurd om scheermesjes te halen maar kwam thuis met verf. “Voor het avondeten had ik al snel een tube geopend zodat ik hem niet meer terug kon brengen.” 

Tijdens Rob’s artistieke vlucht naar Frankrijk kwam hij in contact met Amerikanen die hem lieten exposeren in Houston. “Ik leerde snel mensen kennen”, vertelt Rob. “Ik ging van een autodidactische schilder naar een beeldend kunstenaar die met zijn vak de kost verdient.” 

Kunst met uitstraling 

Volgens Rob heeft ieder kunstwerk z’n eigen verhaal. De rol van de lijst speelt daar volgens Rob een belangrijke rol in. “Als ik iets maak op een A4’tje dan heeft dat helemaal geen cachet”, zegt hij. “Pas als er een passende lijst omheen zit is het af. Dat zeg ik ook altijd als ik bij Cees kom: met een lijst toont het schilderij zijn ware aard. Dan heeft hij zijn broek aan, dan is het pas toonbaar. Het moment dat Cees voor de eerste keer een werk omhoog houdt heeft iets magisch.” 

Rob kwam voor het eerst met Cees in contact toen hij op zoek ging naar een goedkoper alternatief voor zijn vaste lijstenmaker in Tilburg. “Toen kwam ik bij Cees en Heidi uit”, vertelt hij. “Mijn atelier bevindt zich in Berkel-Enschot, dus een ritje naar Eersel zie ik als een soort uitje.” 

Meedenkend en betrokken 

Wat Rob het meeste waardeert aan Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen is de snelle service van Cees. “Ik werk veel met binnenhuisarchitecten die vaak korte deadlines hebben als het gaat om een woning opleverklaar maken”, legt Rob uit. “Cees kan daar altijd snel in schakelen. Hij denkt met je mee; ik weet nog dat Cees een keertje doorgewerkt heeft op zondag om iets af te krijgen. Die dingen stellen een kunstenaar gerust.” 

“Cees zit op een fijne locatie in een pand waar de werkplaats bij de showroom is betrokken”, zegt Rob tot slot. “Het voelt als een fijne oude jas die heel lekker zit. Ik verwijs ook regelmatig mensen door naar Cees. Zo help je elkaar. Als vakmensen onder elkaar leer ik soms van hem en hij van mij. We geven elkaar wel eens advies. Dat sla je op en neem je mee.” 

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..