Al 25 jaar een begrip in Nederland

Al 40 jaar vakman

16 juni 1997 – de dag dat Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen het licht zag. 23 jaar geleden, maar met meer dan 40 jaar ervaring in pacht. Cees van Antwerpen, van origine elektricien, vond zijn roeping pas na zijn opleiding. Eenmaal werkzaam als lijstenmaker wist hij dat dat was wat hij wilde doen: werken met allerlei verschillende klanten om samen iets moois nóg mooier te maken.  

Lijstenmaker met ervaring 

“Voordat ik als twintigjarige terecht kwam bij een lijstenmakerij heb ik eerst nog gewerkt op de bouw als elektricien en spouwmuur-isoleerder”, vertelt Cees over hoe hij in het vak terecht is gekomen. “Ik had al snel door dat dat niets voor mij was. Toen ik een vacature zag bij een lijstenmakerij besloot ik het daar te proberen en zo ben ik dus het vak in gerold. Al mijn kennis en ervaring heb ik al doende opgedaan.” 

Twintig jaar en twee faillissementen later was het voor Cees tijd om de volgende stap te zetten: een eigen zaak, een eigen lijstenmakerij. “Ik kreeg een mooie aanbieding om in een meubelmakerij te komen werken, maar ik wilde niets anders meer”, zegt hij daar zelf over. “Toen er hier op de Lange Voren een pand vrijkwam heb ik na goed overleg met mijn vrouw Heidi de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen.” 

Samen ondernemen 

De rol van Heidi bleef niet alleen beperkt tot adviseur. “Ik kwam na mijn werk bij Henri Wintermans op de fiets hier om de facturen te verzenden”, zegt ze. “Toen ik met zwangerschapsverlof ging heb ik besloten hier te blijven werken. We hebben er toen meteen een VOF van gemaakt.” 

“Het fijnste vind ik dat ik met allerlei mensen mag werken iedere dag”, gaat Cees verder. “Mensen komen hier binnen met een idee en ik probeer dat werkelijkheid te maken. Ik ga graag met een klant in gesprek om hun idee te verwezenlijken. Soms gaan ze hier met iets anders de deur uit dan het idee waarmee ze binnenkwamen. Dat is dan omdat ik kan adviseren om een bepaalde keuze wel of niet te maken. Ik ben een bescheiden man, maar ik durf wel te stellen dat ik met ruim 40 jaar ervaring weet hoe ik mensen het beste kan adviseren.” 

Internationaal bekend 

“Mensen uit het hele land weten ons te vinden en we hebben zelfs klanten uit het buitenland! Er is wel eens een Nieuw-Zeelander geweest die iets in wilde laten lijsten en die het na een rondreis weer op kwam pikken. Ook hebben we een soortgelijk geval meegemaakt van Australiërs die hier in de buurt op de camping zaten.” “Ik doe ook wel eens wat voor derden”, zegt Cees tot slot. “Daarnaast heb ik een paar leuke klanten waar ik niks over mag zeggen. De variatie in mijn werk is ontzettend leuk. Van stoppen is nog lang geen sprake. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan!” 

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..