Al 25 jaar een begrip in Nederland

Nieuwste editie opa Jan te koop bij Lijstenmakerij van Antwerpen

Opa Jan is een geliefd en vooral herkenbaar hoofdfiguur uit de kinderboekenreeks van Marius van Dokkum. Marius is niet alleen de bedenker en schrijver van deze kinderboekenreeks, maar heeft de boeken ook zelf geïllustreerd. Je ontkomt er dan ook niet aan dat de boeken van Marius opvallen door de kleurrijke en vrolijke tekeningen. Er zijn al 7 kinderboeken te koop over rommelkont opa Jan die samen met zijn vele huisdieren de gekste avonturen beleefd. Het goede nieuws? Ook deel 8 is uit en te koop bij Lijstenmakerij van Antwerpen!

Over opa Jan

De kinderboekenreeks van opa Jan staat bekend om de grappige verhalen en kleurrijke illustraties, die zowel volwassen als kinderen laat glimlachen. De reeks bestaat uit zeven boeken en is sinds kort uitgebreid met het achtste kinderboek over opa Jan, namelijk: opa Jan viert Koningsdag. Benieuwd naar de verhalen over opa Jan? Wij zetten deze kort voor je op een rijtje:

  1. De wondere wereld van opa Jan. Een verhaal over de verjaardag van opa Jan die hij samen viert met Maratje, Pietepetje, Stippestaartje en een heleboel dieren.
  2. Opa Jan wint een olifant. Opa Jan doet mee aan een tekenwedstrijd en wint een… olifant!
  3. Opa Jan maakt zijn huis schoon. Opa Jan is een echte rommelkont. De dieren van opa Jan vinden dat het tijd is voor een grote schoonmaak.
  4. Opa Jan gaat op vakantie. Opa Jan gaat voor het eerst op vakantie samen met zijn dieren.
  5. Opa Jan haalt het zonnetje in huis. Omdat het winter is heeft de zon het koud gekregen. Opa bedenkt oplossingen om de zon weer warm te krijgen.
  6. Opa Jan zakt door zijn stoel. Oeps, opa Jan heeft te veel gesnoept. Daardoor is hij door zijn stoel gezakt.
  7. Opa Jan helpt Sinterklaas. Het paard van Sinterklaas is door het dak gezakt. Opa Jan helpt Sinterklaas met het bezorgen van alle cadeaus.
  8. Opa Jan viert Koningsdag. De koning wil zijn verjaardag niet vieren. Opa Jan slaagt erin om er toch een fijne dag van te maken.

Ook bij lijstenmakerij van Antwerpen

De kinderboekenserie met de verhalen over opa Jan van Marius van Dokkum zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel. Mis je nog een deel uit de reeks of ben je benieuwd geworden naar de avonturen die opa Jan meemaakt samen met de dieren? Kom gerust eens langs! Wij verkopen de kinderboekenreeks met veel plezier.

Benieuwd geworden naar Marius van Dokkum? Wij schreven al eerder een blog over deze bedenker, schrijver en illustrator! > Van Dokkum werkt op de lach- en denkspieren | Lijstenmakerij & Kunsthandel van Antwerpen (lijstenmakerijvanantwerpen.nl)

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..