Al 25 jaar een begrip in Nederland

Creatief met lijsten

Fotolijsten: bijna iedereen heeft ze in huis. Staand of hangend, groot of klein, met een dikke of juist dunne rand. Vaak staan of hangen de lijsten op een zichtbare plek in je woning. Herinneringen of belangrijke mensen krijgen zo een fijn plekje in huis. Maar met lijsten en fotolijsten kun je meer dan dat! Creëer interessante composities of maak een opvallende fotowand. Lees hieronder hoe je jouw wanddecoratie een extra boost kunt geven!

Petersburger collage

De Petersburger collage – ook wel de salon ophanging genoemd – is het ideale ophangsysteem voor liefhebbers van drukke fotowanden. Het maakt voor deze stijl niet uit of je een lijst hebt van hout, kunststof of aluminium. In deze stijl hangen de foto- en schilderijlijsten zeer dicht naast elkaar en vormen zo een prachtig geheel. Het is van belang dat het middelpunt altijd op ooghoogte is.

Tip! Gebruik schilder tape om te bepalen hoeveel afstand tussen de lijsten komt.

Sololijst

Hou je niet van drukte en wil je meer rust creëren? Ga dan voor een sololijst. Denk hierbij aan een prachtig schilderij of kunstwerk. Een sololijst komt het beste tot uiting wanneer het op de juiste plek in het interieur wordt gehangen. Zo wordt deze lijst dé eyecatcher van je interieur!

Tip! Hang de lijst boven de bank, boven een dressoir of naast een mooie fauteuil. Zo komt de lijst het beste tot zijn recht.

Meerluik

Een muurdecoratie die uit meerdere delen bestaat, wordt een meerluik genoemd. Vaak zijn de lijsten symmetrisch, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. De tussenruimte is vaak niet groter dan 2cm waardoor de wanddecoratie goed in elkaar overloopt.

Tip! Een meerluik komt vaak het mooiste tot uiting bij landschap-, vakantie-, of botanische foto’s.

Lijsten op een rij

Hou jij meer van structuur en regelmaat? Dan is deze klassieker misschien iets voor jou! Bij deze wanddecoratie worden fotolijsten horizontaal of verticaal opgehangen. Voor het beste resultaat kies je voor dezelfde soort lijsten met hetzelfde formaat zodat het een net geheel wordt.

Tip! Hang de lijsten ongeveer 5cm van elkaar af voor een rustig maar stijlvol resultaat.

Fotoplank

Wil jij je huis graag aankleden met lijsten, maar te veel gaten in de muur voorkomen? Dan is een fotoplank misschien de perfecte uitkomst voor jou. Het voordeel van een fotoplank is dat je lijsten zo vaak als je zelf wilt van plek/formaat kunt veranderen.

Tip! Stijl je fotoplank af met andere woonaccessoires voor een speels effect.  

Kunnen wij je helpen bij het uitzoeken van de perfecte lijst voor bij jouw interieur? Laat het ons weten en hopelijk tot snel!

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..