Al 25 jaar een begrip in Nederland

Eén van onze vaste klanten aan het woord!

Wil Couwenberg, gepensioneerd en wonend in Goirle, is één van de vaste klanten van Lijstenmakerij van Antwerpen. Wil heeft altijd al feeling gehad voor kleur en heeft zich lange tijd bezig gehouden met mode. Samen met haar man besloot ze een lijstenmakerij te beginnen die ze samen 35 jaar lang hebben gehad. Na al die jaren bezoekt Wil Lijstenmakerij van Antwerpen nog regelmatig om geboortekaartjes of foto’s in te lijsten. Zowel voor zichzelf als voor anderen.

Feeling voor mooie dingen

Wil vertelt: ‘’Jarenlang hebben mijn man en ik samen een lijstenmakerij gehad. Hiervoor hebben wij nooit een opleiding gevolgd. Mijn man was vroeger timmerman en ikzelf heb altijd in de mode gezeten. Wel hadden wij beide de feeling om in te schatten of iets mooi zou worden of niet.’’

‘’Ik denk ook niet dat er een opleiding bestaat voor lijstenmakerij’’, vertelt Wil. ‘’Het is belangrijk om het veel te doen, bij mensen die het al kunnen te gaan kijken en zo gaande weg te leren. Wij zeiden ook wel eens: als je het niet met de hand kan, dan kan je het ook niet met de machine. Het werd allemaal nog met de hand gemaakt vroeger.’’

Gemoedelijk en gastvrij

Via de lijstenmakerij van hunzelf kwam Wil in contact met Cees. ‘’Ik ken Cees van Lijstenmakerij van Antwerpen dan ook al een hele tijd, zelfs al voordat Lijstenmakerij van Antwerpen bestond. Via een ander bedrijf waar hij toen werkte kwamen we in contact en dat klikte meteen.’’ In de jaren daarna hielden ze altijd contact.

‘’Als ik iets nodig heb, ga ik altijd naar van Antwerpen. Het is er altijd heel gemoedelijk en gastvrij. Ook vind ik het gezellig om er naartoe te rijden. Ik ga vooral voor eigen gebruik of voor iemand uit de familie naar van Antwerpen. Vaak gaat het dan om foto’s of geboortekaartjes. Cees helpt me dan altijd met veel plezier.’’

Tijd, advies en sfeer

Wat ik zo fijn vind aan Lijstenmakerij van Antwerpen? ‘’Ze maken bij van Antwerpen altijd genoeg tijd voor je vrij. Ze geven goed advies en bespreken altijd wat er mogelijk is en wat niet. Er wordt dus niks afgeraffeld en er wordt goed naar je geluisterd.’’

Ondanks dat Wil jarenlang zelf een lijstenmakerij had, komt ze het liefste alleen nog bij Lijstenmakerij van Antwerpen. ‘’Eigenlijk ben ik nog nooit naar een andere lijstenmakerij geweest. Lijsten maken is geen goedkoop product en veel lijstenmakerijen zijn dan ook best duur. Ik vind de verhouding van kwaliteit en prijs bij Lijstenmakerij van Antwerpen goed.

Wanneer ik iets nodig heb ga ik graag langs. Ik word altijd goed ontvangen, het is er gezellig en de sfeer is informeel. Je voelt jezelf op je gemak daar.’’

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..