Al 25 jaar een begrip in Nederland

Méér dan een lijst

Wie Ruud van Empel zegt, zegt vaak in diezelfde adem nog ‘KISS’ of ‘reizen’. De eigenaar van twee technische bedrijven die zijn naam dragen is naast KISS-liefhebber van de grootste magnitude ook iemand die zijn reislust heeft vertaald naar Never Stop Travelling. Samen met zijn partner Jolanda denkt hij graag met je mee voor jouw volgende reis. Als reis- en muziekliefhebber wil Ruud zijn herinneringen graag een permanente vorm geven, thuis en op kantoor. Lijstenmakerij van Antwerpen bleek daar de ideale partij voor.

De KISS-cruise vereeuwigd

Ruud kwam via zijn vriendin Jolanda, die onlangs al vertelde over haar ervaringen met ons, in contact met Lijstenmakerij van Antwerpen. “In 2014 zijn wij voor het eerst mee geweest op een KISS-cruise”, vertelt Ruud enthousiast. “Daar wilde ik een gave lijst voor hebben. Jolanda raadde me aan om deze vraag aan Cees voor te leggen. Het moest echt een museumstuk worden – een topper om aan de muur te hangen, maar wel op een nette manier. Dus geen simpel Ikea-lijstje.”

Ruud is al vanaf eind jaren ’70 fan van de rockband. Hij heeft al op meerdere continenten een concert bezocht, iets dat naadloos aansluit bij zijn passie voor reizen en nieuwe landen ontdekken. Een KISS-cruise paste dus precies in zijn straatje! “Je krijgt tijdens zo’n cruise allerlei hebbedingetjes”, gaat Ruud verder. “Dat gaat van drumstokken en plectrums tot servetten, badges en kamerdeurhangers – telkens in een ander thema, want de cruise komt ieder jaar terug. Ik vind het leuk om die dingen in te lijsten; ik hang graag dingen aan de muur waar ik blij van word.”

Een collectie van Van Antwerpen

Het was voor Cees de opgave om hier een mooie compositie van maken. “Je wilt veel laten zien maar tegelijkertijd mag het geen bonte kermis worden”, zegt Ruud. “Cees weet er telkens een professionele uitstraling aan te geven. Hij heeft oog voor de kleurstelling en weet welke accessoires er wel en niet bij passen. En dan dat heldere museumglas, echt de kers op de taart – zó mooi! Toen hij de lijst af had, was ik meteen verkocht.”

Het bleef bij Ruud namelijk niet bij één lijst. “Ik heb diverse dingen in laten lijsten”, vertelt hij. “Ik heb thuis acht lijsten hangen en op kantoor een stuk of tien. Thuis vooral KISS en reisfoto’s, op kantoor enkele neutrale vakantiefoto’s. Ook heb ik in onze inspectieruimte 4 van onze medewerkers uitgedaagd om hun gaafste foto’s te delen. Die hangen daar nu ook aan de muur. Echt kei gaaf!”

Advies en een mooie lijst

Ruud komt graag bij Lijstenmakerij van Antwerpen over de vloer. “Ik bel meestal van tevoren even, dan weet ik zeker dat-‘ie tijd heeft”, aldus Ruud. “Want ik heb altijd genoeg te vertellen, dus ik ben ook niet zo 1-2-3 weer weg. Cees neemt altijd de tijd voor je, de koffie staat altijd klaar. Ik laat me graag door Cees adviseren, want hij weet waar hij het over heeft. Een lijst van Van Antwerpen, dat is méér dan een lijst.

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..