Al 25 jaar een begrip in Nederland

Milieuvriendelijk puzzelen

Steeds meer mensen houden zich bezig met een milieubewust leven: bewust zijn van het milieu en de omgeving waarin we leven. Niet alleen voor mensen maar ook voor bedrijven wordt dit steeds belangrijker. Zo denken ook steeds meer puzzelmerken aan het milieu! Lees hieronder over welke puzzelmerken op hun eigen manier rekening houden met het milieu.  

Gibsons 

Gibsons is een Brits familiebedrijf dat werd opgericht in 1919. Het bedrijf bestaat ondertussen al meer dan 100 jaar. Gibsons valt op door hun puzzels met fraaie illustraties en diverse thema’s. Ook wordt er genoeg gevarieerd met het aantal puzzelstukjes van de puzzels. Met oog op het milieu wordt er bij Gibsons gebruik gemaakt van 100% gerecycled karton van de dikste kartonsoort. Dit garandeert in puzzels van hoge kwaliteit. Daarnaast probeert Gibsons hun footprint te verminderen. Hiervoor zijn ze ‘’the perfect puzzle project’’ gestart. In dit project wordt er geprobeerd om zo min mogelijk plastic te gebruiken.  

Eurographics  

Eurographics is een Canadees merk van zeer goede kwaliteit. De puzzels van Eurgraphics hebben smart cut technology: net als sneeuwvlokken is geen stukje hetzelfde. Het bedrijf creëerde De Save Our Planet-puzzelcollectie om ons te herinneren aan de opvallende schoonheid van onze planeet. Daarbij zet Eurographics zich in voor milieuverantwoord gedrag in al zijn bedrijfsactiviteiten. In het kader van milieubewuste keuzes maken, is Eurographics een samenwerkingsverband aangegaan met One Tree Planted – een non-profit organisatie gevestigd in Montreal, Canada. Deze milieugroepering heeft als missie: het milieu helpen door bomen te planten. Eurographics heeft al 1000 bomen geplant … en er komen er nog steeds bij! 

eeBoo 

Piece and love, het puzzelmerk van eeBoo heeft duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om extra stevigheid aan het karton te geven, wordt er op de achterkant een extra drukvel aangebracht dat tevens stof afstoot. Omdat duurzaamheid erg belangrijk is voor eeBoo worden hun producten nooit in een te grote doos geleverd. Alle papier- en kartonnen producten zijn dan ook gemaakt van 90% gerecycled karton en gedrukt met veganistische inkt gebaseerd op soja. 

DaVici 

‘Da, Vici‘  betekent in het Russisch ‘Ja, Gelukt’! Deze puzzels van berkenhout hebben meerdere verhaallagen en kunnen ook aan de blanco kant gelegd worden. Dit geeft weer een geheel nieuwe dimensie aan het puzzelen. DaVici puzzels worden handmatig met zorg ingepakt in een fraaie geschenkdoos. Het gebruikte hout en papier komt uit FSC gecertificeerde bronnen. 

Puzzelen is een feest! 

Zoals je hierboven kunt lezen maken steeds meer puzzelmerken milieuvriendelijke keuzes. Van gerecycled karton tot het planten van bomen en van duurzame verpakkingen tot veganistische inkt gebaseerd op soja. Dankzij deze keuzes blijft puzzelen een feest, zowel voor ons als voor het milieu!  

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..