Al 25 jaar een begrip in Nederland

Het verschil tussen een lijst en een líjst

Je hebt lijsten, en je hebt líjsten. Bij Van Antwerpen hebben wij ze liever van de tweede categorie, en wel om de volgende vijf redenen. Waarom je beter kunt kiezen voor een lijst van Lijstenmakerij van Antwerpen dan voor een standaardoplossing lees je hieronder.

Maatwerk

Niet alles dat ingelijst moet worden laat zich in een standaard lijst gieten. Sterker nog, de kans dat jouw unieke voorwerp past in een kant-en-klare lijst is beperkt. Daarnaast is het nog maar de vraag of het net zo goed tot z’n recht komt als je gehoopt had. Daarom werken wij met passe-partouts. Deze kartonnen omranding is eigenlijk een lijst-in-een-lijst die zorgt dat het altijd past. Deze worden namelijk op maat gesneden! Een bijkomend voordeel hiervan is dat je met een passe-partout ook een beetje kunt spelen met de lay-out van bijvoorbeeld een foto. Misschien heeft de foto een beschadigde rand of staat er in de hoek een paraaf die je eigenlijk uit beeld wilt hebben. Een passe-partout leent zich daar uitstekend voor.

Het juiste advies

De ene lijst is de andere niet. Je hebt lijsten die beter bij het ene object passen dan het andere. Wanneer je bij ons komt denken wij graag met je mee. Waar komt je lijst te hangen? Wat wil je laten zien? Dit zijn slechts een paar vragen die een rol spelen bij jouw uiteindelijke keuze. Bij een standaard lijst zit dat advies vaak niet inbegrepen; bij Lijstenmakerij van Antwerpen is het één van de belangrijkste dingen die wij jou bieden.

Vakmanschap

Hoe zou jij een trouwjurk inlijsten, of een collage van jouw droomvakantie? Wanneer je bij Lijstenmakerij van Antwerpen aanklopt, kun jij deze lastige vragen gewoon bij onze expert Cees neerleggen. Iedere vraag is een nieuwe uitdaging voor hem! Ook kijkt hij naar een lijst die goed bij jouw vraag past; geen te grote lijst die jouw object als het ware opslokt, en andersom.

Duurzaam materiaal

Je wilt dat een lijst er mooi uit ziet en blíjft zien. Datzelfde wil je kunnen zeggen voor hetgeen je ingelijst hebt. Wij werken alleen met hoogwaardige duurzame materialen. Lijsten worden gemaakt van hout of aluminium, nooit van kwetsbare alternatieven zoals kunststof. Hout en aluminium zijn letterlijk en figuurlijk duurzaam; ze gaan lang mee en ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk geproduceerd.

De beste kwaliteit

De materialen in ons aanbod zijn met zorg gekozen om het beste resultaat te kunnen bereiken met de beste uitstraling. Niet alleen de lijst, maar ook wat erin zit; de producten waar wij mee werken zijn zuurvrij en daarom van een duurzame kwaliteit die vergeling tegengaat. Zo zorgt een passe-partout ervoor dat kwetsbare materialen niet direct met het glas in aanraking komen. Een standaard kunststof lijst houdt met al deze factoren geen rekening. Ook hebben zulke lijsten de neiging om na een tijdje door te gaan hangen, waardoor ze door hun eigen gewicht uiteindelijk uit elkaar vallen.  

Ben jij nu ook overtuigd van de toegevoegde waarde van een maatwerk lijst? Dan helpen wij jou graag met je volgende lijst!

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..