Al 25 jaar een begrip in Nederland

Kies je voor een grote of kleine lijst?

Lijsten – bijna iedereen heeft ze in huis. Van grote opvallende lijsten tot kleinere minder opzichtige lijstjes. Lijsten zijn er in veel verschillende soorten en maten, wat ook betekent dat er voor elke herinnering of kunstwerk een perfecte lijst bestaat. Toch is het soms lastig om het juiste formaat te kiezen. In dit blog geven wij je tips over het kiezen voor een grote of kleine lijst!

Eyecatcher

Ben jij op zoek naar een échte eyecatcher? Dan is een grote lijst vaak perfect voor het inlijsten van jouw kunstwerk of foto. Een grote lijst is vaak een mooie opvulling tegen een kale muur of als afwerking voor een sfeervol geheel. Daarnaast komen grote lijsten goed tot zijn recht in een grote ruimte met een hoog plafond.

Meerdere grote lijsten

Het kan mooi zijn om meerdere grote lijsten bij- of naast elkaar te hangen. Om zoveel mogelijk rust te creëren kun je het beste kiezen voor grote lijsten in dezelfde stijl en met dezelfde kleur. Op deze manier maak je jouw interieur een aantrekkelijk geheel. Daarnaast is het belangrijk om op voorhand te weten wat voor print je in wilt lijsten. Wanneer je kiest voor een drukke print kan een kleine lijst juist meer uitkomst bieden, alhoewel het deels natuurlijk ook een kwestie van smaak is.

Klein maar fijn

Het kleine lijstje wordt steeds populairder en dat is niet gek. Kleine lijstjes zijn makkelijk te verplaatsen en op te hangen. Daarnaast zien we kleine lijsten steeds vaker terug in een fotowand of gallery wall. Meer dan bij grote lijsten is het vanzelfsprekend dat kleine, verschillende soorten lijstjes eerder gecombineerd worden, zowel in formaat als in kleur. Door niet allemaal dezelfde lijstjes te kiezen creëer je een speels effect.

Vaak zie je dat mensen ervoor kiezen om een kleine lijst op te hangen in een kleine ruimte. Dit is een logische beslissing, maar wanneer je meerdere lijstjes samen combineert is het ook zeker geschikt voor het aankleden van een grotere wand of ruimte.

Lijstenmakerij voor lijsten op maat

Bij Lijstenmakerij van Antwerpen maak je van momenten, herinneringen. Daarvoor maken wij lijsten op maat. Hierbij vinden wij het belangrijk dat wij een lijst maken die aansluit bij jouw wensen. Bij ons wordt alles in ons eigen atelier gemaakt met hoogwaardige materialen. Kies uit modern of klassiek, normaal of museumglas, hout of aluminium – Een lijst van duurzame kwaliteit, een waardevolle en waardevaste eyecatcher!

Vragen? Laat het ons gerust weten. Wij kijken graag met je mee.

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..