Al 25 jaar een begrip in Nederland

De vijf bijzonderste dingen die wij ingelijst hebben

In al onze jaren als lijstenmakerij hebben wij allerlei objecten de revue zien passeren – naast kunstwerken en tweedimensionale stukken hebben wij ook wel eens aparte, unieke of gekke dingen in onze handen. Dit zijn de vijf meest bijzondere dingen die wij in hebben mogen lijsten! 

Sporen van de grote meesters 

Nederland heeft een rijke kunstgeschiedenis. Van grootmeesters zoals Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh zijn de bekendste werken reeds ingelijst. Toch hebben wij van deze schilders het een en ander in mogen lijsten. Van Rembrandt was dat een kleine collectie etsen, van Van Gogh stukjes behang van zijn werkkamer in Frankrijk. Stel je eens voor wat dat behang daar allemaal gezien heeft! 

‘Hetgeen iemand draagt’ 

Kimono is het Japanse woord voor ‘hetgeen iemand draagt’; kleding dus, eigenlijk. Dit traditionele Japanse kledingstuk wordt oorspronkelijk van zijde gemaakt en kost tienduizenden euro’s. Toen wij gevraagd werden er eentje in te lijsten hebben we gewerkt met een dubbele lijst, met zwart velours bekleed. Hierdoor krijgt de kimono meer diepte en lijkt deze in de lijst te zweven. 

Ja, ik wil! 

Je trouwdag is vaak de mooiste dag van je leven. Toch verdwijnt de trouwjurk na de dag zelf veelal in een doos op zolder. Zonde, zo moet ook de eigenaresse van een trouwjurk van bijna 60 jaar oud gedacht hebben. Deze jurk was niet meer in topconditie, dus is deze in stukken geknipt en als het ware als achtergrond gebruikt voor de tiara en bruidssluier. We hebben het geheel verdiept in een lijst gelegd om hem zo driedimensionaal te kunnen tonen. Zo kreeg deze oude jurk toch nog een mooie bestemming! 

Bergeijk bevrijd 

Uit de privécollectie van een Bergeijkenaar ontvingen wij een bijzonder kinderjurkje, namelijk eentje die gedragen is tijdens de bevrijding van Bergeijk in 1944! Speciaal voor de gelegenheid was dit jurkje voorzien van een geplooide stoffen band in de kleuren van de bevrijding: rood, wit, blauw en oranje. Doordat het een erg poreus jurkje was, was dit een delicate opdracht. Benieuwd naar het resultaat? Dit is door de eigenaar aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden geschonken. 

Het meest uniek 

Zonder twijfel het meest bijzondere dat wij hebben mogen inlijsten was een placenta. Dit hebben wij voor een tussenpersoon gedaan, dus we weten niet wat de achterliggende gedachte was. Wat we wel weten is dat het belang van werken met zuurvrije materialen hier extra belangrijk was.  

Het maakt niet uit wat we moeten inlijsten, we kijken altijd naar de mogelijkheden! We krijgen veel bijzonderheden in onze handen, waarvan het een uitdaging is om het mooi te maken voor de mensen. Het vertrouwen dat mensen je geven, en de blijdschap die je ziet als men voor het eerst hun nieuwe lijst ziet, daar doe je het voor.  

Meest recente berichten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lijstenmakerij

Kunsthandel

Momenten zijn tijdelijk, herinneringen zijn voor altijd. Kies daarom voor een omlijsting die de herinnering levend houdt en die aansluit bij jouw wensenGa je voor modern of klassiek? Normaal, ontspiegeld of museumglas? Hout of aluminium? We lijsten jouw moment “custom made” in.
Benieuwd naar de mogelijkheden…..